فرآیند ساخت کانتينر

ساخت وبلاگ
فرآیند ساخت کانتينر
کانتينر ابتدا از چوب ساخته مي شد که هنوز نوع چوبي آن وجود دارد و امروزه اغلب اگر عضو نیستید نمیتوانید لینک ها را مشاهده کنید . لطفا
وارد شویدیا از
اینجا
ثبت نام کنید
ها و اگر عضو نیستید نمیتوانید لینک ها را مشاهده کنید . لطفا
وارد شوید یا از
اینجا
ثبت نام کنید
ها از آهن ساخته شده اند. کانتينر هايي که از فايبر گلاس ساخته شده وجود دارد که ضمن مقاوم بودن بسيار سبک و جابجايي آن ساده تر است. در سالهاي اخير کانتينر هايي از جنس آلومينيوم به بازار عرضه شده که بسيار مقاوم و سبک است. کانتينر هاي يخچالي داراي اسکلت دوجداره هستند و به همين دليل درجه حرارت را ثابت نگه مي دارند و بدين طريق از فساد محصولات و مواد غذايي جلوگيري مي‌شود. توليد و ساخت کانتينر‌ها ضمن اينکه از استانداردهاي بين المللي تابعيت مي‌کند بايد براساس معيارهاي سازمان بين المللي استاندارد باشد. کانتينر ها را مي توان از نقطه نظر ابعاد، وزن، اندازه به شرح زير طبقه بندي نمود. با توجه به موارد ذکر شده در ذیل انواع متفاوتي از کانتينر توليد مي‌شود که براي مصارف گوناگون در شبکه حمل و نقل مورد استفاده قرار مي گيرد.

1- کانتينر براي حمل کالاي متفرقه (General cargo container)

2- کانتينر هاي روباز (Open top containers)

3- کانتينر هايي که پهلوي آنها باز است (Open side containers)

4- کانتير با ابعاد بزرگ (High-cube container)

5- کانتينر هايي که رو و پهلوي آنها باز است (Open top, open side containers)

6- کانتينر هايي که رو پهلو و پشت آنها باز است (Top, Open side, Open end containers Open)

7- کانتينر هاي يخچالي (Refrigerated containers)

8- کانتينر هاي عايق دار (Insulated containers)

9- کانتينر هاي حرارتي (Heated containers)

10- کانتينر هاي مخزني (Tank containers)

11- کانتينر هاي مخصوص حمل مايعات 

12- کانتينر هاي مخصوص حمل گاز فشرده 

13- کانتينر هاي مخصوص حمل کالاي فله (Bulk cargo containers)

14- کانتينر هاي کفي (Platform containers)

15- کانتينر هاي داري تهويه (Ventilated containers)

16- کانتينر هاي سوپر رک (Super Rack Containers)

17- کانتينر هاي از پهلو باز (Flat Containers)
از ويژگي هاي حمل و نقل کانتينري،‌ حمل و نقل ارزان، مطمئن و ايمن کالا را مي‌توان نام برد.

بقول يکي از مديران بزرگترين ناوگان حمل ونقل کانتينري دنيا، هزينه حمل و نقل يک تلويزيون از کره جنوبي تا کپنهاگ حدود 15 دلار است درحاليکه هزينه حمل و نقل همان تلويزيون از بندر تا مرکز فروش در کپنهاگ هم 15 دلار است. آيا تا به حال فکر کرده ايد اگر پديده اي به نام کانتينر نبود همين کامپيوتر جلوي شما به چه قيمتي به دست شما ميرسيد؟ آمارها نشان مي‌دهد حجم تجارت دريايي جهاني درسال 1384 حدود 7 ميليارد تن بوده است که 400.000.000 تن آن سهم حمل ونقل کانتينر بوده است وپيش بيني مي‌شود اين رقم تا سال 2010 به 520.000.000 تن برسد، آنچه که مسلم است از سال 1955 حمل ونقل کانتينري مراحل مختلف زير را پشت سر گذاشته است. مرحلة اول: جايگزين شدن کشتي هاي کانتينري به جاي کشتي هاي حمل کالاهاي عمومي که منجر به ايمني بيشتر و جلوگيري از صدمه ديدن وکاهش تعرفه بيمه کالا گرديد.

مرحلة دوم: کاهش هزينه حمل ونقل کانتينر به دليل افزايش ظرفيت حمل کشتي هاي کانتينر بر و نيز افزايش سرعت آنها بود .

اگر چه امروزه کشتي‌هاي کانتينر بر پاناماکس با ظرفيت بيش از TEU 9000 در حمل ونقل دريايي دنيا فعال هستند ولي گزارش ها حکايت از آن دارد که پس از کشتي هاي پانا ماکس بزودي کشتي هايي با ظرفيت بيشتري بنام سوئز ماکس و مالاگا ماکس وارد حمل ونقل دريايي کانتينري خواهند شد. کشتي هاي کانتينر بر با ظرفيت TEU 12500 با آبخور 5/14 و عرض بيش از 50 متر که قادر خواهند بود از کانال سوئز عبور کنند و به همين دليل آنان را سوئز ماکس ناميده اند ظرفيت سوئز ماکس به نسبت پاناماکس‌هاي موجود بيش از 30% خواهد بود،‌ ولي اعجاب انگيز‌تر کشتي هايي با ظرفيت TEU 18000 مي باشند که درحال ساخت بوده وبا آبخوري درحدود 21 متر قادر مي باشد از تنگه مالاگا بگذرند و اصطلاحاً به آنها مالاگا ماکس گويند، مالا گا ماکس ها در مقايسه با پانا ماکس ها از ظرفيتي حدود دو برابر برخوردار مي باشند .

درمنطقه اي که ما زندگي مي‌کنيم بنادر جبل علي و رشيد در امارات و شهيد رجائي بندرعباس بعنوان بنادر تخليه و بارگيري کانتينري به شمار مي روند، دو بندر پر ترافيک امارت يعني جبل علي و رشيد تا پايان سال 2005 نزديک به ميليون ها کانتينر تخليه کرده اند. بندر شهيد رجائي ايران از رده 94 جهان از لحاظ کانتينري ظرف چند سال گذشته به رده 65 صعود کرده است که باتوجه به طرح توسعه اين بندر که بين 5-3 سال آينده اجراء خواهدشد ظرفيت کانتينري آن از TEU 5/1 ميليون به TEU 5/5 خواهد رسيد. درسالهاي گذشته حدود 70%‌ از کالاهاي کانتينري ايران وارد بنادر امارات مي شد وتنها چيزي حدود 30% مستقيماً وارد بنادر ايران ميگرديد، ‌خوشبختانه با تلاش هايي که درچند سال اخير در بنادر کشور و بويژه بندر شهيد رجائي انجام شده است درحال حاضر تنها 30% از کالاهاي کانتينري کشور از طريق جبل علي امارات و پس از بارگيري مجدد وارد بنادر کشور مي شود، به عبارت ديگر با توسعه خطوط لاينري در بنادر کشور، ‌ما شاهد آن هستيم که بيش از 70% کالاهاي کانتينري کشور، ‌مستقيماً وارد بنادر ايران بويژه بندر شهيد رجائي ميگردد، ‌اميد است باتوجه به قرار گرفتن کشور در مسيرهاي اصلي ترانزيتي از جمله کريدور شمال – جنوب وکريدور شرق به غرب و همچنين موقعيت ژئو پلتيکي ايران، ‌ما شاهد افزايش چشمگير عمليات تخليه و بارگيري کالاهاي کانتينري در بنادر کشور باشيم .

انجمن های تخصصی دانشجویان و مهندسین عمران...
ما را در سایت انجمن های تخصصی دانشجویان و مهندسین عمران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان icivily بازدید : 201 تاريخ : پنجشنبه 30 ارديبهشت 1395 ساعت: 0:39