سامانه های پایش هیدرولیکی

ساخت وبلاگ
سیستم های پایش فشار هیدرولیکی:

در این سیستم در بالابر هیدرولیکی ذاتا یک باز خورد وجود دارد که بیشتر اثرات تغییر ویسکوزیته را حذف می کند. موتور پایلوت موتوری پله ای با توان پایین با یک اتصال رزوه ای به اسپول شیر کنترل که هم حرکت طولی آزاد و هم چرخش دارد متصل است.

سمت دیگر اسپول از طریق یک کوپلینگ متحرک به یک موتور هیدرولیکی متصل است. بدین ترتیب اسپول در جهت طولی آزادانه حرکت می کند ولی حرکت چرخشی آن وابسته به موتور هیدرولیکی است. اگر موتور پایلوت ساعتگرد بچرخد اسپول از کوپلینگ رزوه شده باز شده و به سمت راست حرکت می کند. در این صورت خروجی مربوط به حرکت ساعتگرد باز شده و موتور هیدرولیکی  به صورت ساعتگرد می چرخد. در بالابر هیدرولیکی واضح است که سرعت موتور هیدرولیکی بعد از رسیدن به سرعت موتور پایلوت ثابت شده و حرکت طولی اسپول نیز متوقف می شود. از این به بعد موتور هیدرولیکی پیرو موتور پایلوت می گردد. اگر به علت اعمال بار زیاد سرعت موتور هیدرولیکی کند شود اسپول به سمت راست حرکت کرده و خروجی را بیشتر باز میکند. در این صورت با افزایش شدت جریان روغن سرعت موتور هیدرولیکی بیشتر شده و سرعت آن با سرعت پایلوت برابر می شود.
عملکرد حرکت پاد ساعتگرد مشابه ساعتگرد است با این تفاوت که اسپول به سمت چپ حرکت می کند. در بالابر صنعتی در مورد کاربرد به عنوان تنظیم کننده سرعت این سیستم تا حد بسیار زیادی از تغییرات افت فشار و ویسکوزیته مستقل است. تنها لازم است که فشار کافی برای تحمل بار وجود داشته باشد. مشابه حالتی که برای حرکت موتور الکتریکی لازم است که ولتاژ کافی وجود داشته باشد.
 
در این نوع کاربرد بالابر و آسانسور هیدرولیکی دو نکته وجود دارد:
1- این سیستم به جای شدت جریان ثابت بر اساس فشار ثابت کار می کند
2- رفتار گذرای سیستم تقویت کننده در شروع حرکت به ویسکوزیته سیال بستگی دارد.

واضح است که در سیستم های صنعتی تداوم و ثبات کارایی را در رو به رو شدن با تغییرات فشار و ویسکوزیته فراهم می کند. در بالابر صنعتی ارتباط موتور پایلوت و موتور هیدرولیکی و اسپول از طریق اتصال رزوه ای باعث پایش شدت جریان به صورت مداوم می گردد. سرعت موتور پایلوت تعیین کننده شدت جریان بوده و سرعت موتور هیدرولیکی ارزیابی دقیق از جریان واقعی و مورد نیاز ارائه می دهد و اتصال رزوه ای بین این دو یک سیگنال خطای مجتمع( مانند معادله انتگرال) برای اصلاح شدت جریان عبوری از شیر ارائه می دهد.

سیستم های پایش شدت جریان هیدرولیکی بالابر و آسانسور هیدرولیکی:
بد شانسی مهندسین آسانسور در این است که در سیستم های آسانسور بر خلاف سیستم های صنعتی که توضیح داده شد باید شدت جریان ثابت باقی بماند چرا که این امر لازمه حرکت ثابت و قابل قبول کابین آسانسور هیدرولیکی از لحظه شروع حرکت تا لحظه توقف می باشد. چون حرکت آسانسور هیدرولیکی به شدت جریان روغن بستگی دارد نه به منشا منطقی، پس باید سیستم کنترل بر اساس شدت جریان طراحی شود نه کنترل فشار. متاسفانه کنترل شدت جریان روغن در سیستم هیدرولیکی با ابزار های کنترلی صنعتی که شرح آن در بالا ارائه شد امکان پذیر نمی باشد. البته فلومترها (دبی سنج) کاربرد معمول دارند ولی فقط با سیستم های الکترونیکی پیچیده و تائید شده قابل استفاده هستند.

نکات کلیدی در خصوص دبی سنج ها در بالابر و آسانسور به شرح زیر می باشد:
-دو روش برای سنجش میزان جریان سیال وجود دارد.
1- اندازه گیری مستقیم شدت جریان خروجی از شیر
2- اندازه گیری غیر مستقیم یعنی سنجش سرعت و موقعیت کابین آسانسور

اندازه گیری سرعت آسانسور هیدرولیکی یک مقیاس مستقیم کمیت خروجی سیستم کنترل است که باعث بسته شدن حلقه کنترل شده و تاخیر زمانی در پاسخ های سیستم را نشان می دهد. این امر تا حدودی باعث نا پایداری سیستم می شود. این ناپایداری بستگی به خصوصیات آسانسور مخصوصا فاصله بین شیر کنترل و آسانسور دارد.
اندازه گیری مستقیم جریان در خروجی شیر کنترل تاخیرات ذاتی و ناپایداری بالقوه سیستم را در پاسخ زمانی حذف می کند.

اگر عضو نیستید نمیتوانید لینک ها را مشاهده کنید . لطفا
وارد شوید یا از
اینجا
ثبت نام کنید
- http://asiabalabar.com

انجمن های تخصصی دانشجویان و مهندسین عمران...
ما را در سایت انجمن های تخصصی دانشجویان و مهندسین عمران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان icivily بازدید : 173 تاريخ : دوشنبه 29 خرداد 1396 ساعت: 1:14